Hoe vaak moet je je dakgoten laten schoonmaken?

Over het algemeen moet u van plan zijn om uw dakgoten minstens één of twee keer per jaar schoon te maken. Maar als je veel hoge bomen bij je dak hebt, moet je de klus vaker aanpakken.

Hoe vaak moet je je dakgoten laten schoonmaken?

Over het algemeen moet u van plan zijn om uw dakgoten minstens één of twee keer per jaar schoon te maken. Maar als je veel hoge bomen bij je dak hebt, moet je de klus vaker aanpakken. Dakgoten moeten het hele jaar door zes keer worden schoongemaakt, met ten minste drie schoonmaakbeurten tijdens het herfstseizoen. Locatie en weer hebben beide invloed op het ideale aantal schoonmaakbeurten, evenals uw algemene benadering van dakbeschermingsdiensten.

Over het algemeen raden we aan om uw dakgoten twee keer per jaar schoon te maken, of u het nu zelf doet of professioneel laat doen. We merken meestal dat we goten schoonmaken voor terugkerende klanten in het late voorjaar en de vroege winter. Vandaag zal ik een paar vragen beantwoorden die veel huiseigenaren hebben over het schoonmaken van hun goten, inclusief waarom het nodig is, hoe vaak het nodig is en vooral hoe u uw dakgoten schoonmaakt. Mensen die op beboste percelen wonen of meerdere bomen in hun tuin hebben die boven het dak staan, zullen in de zomer de dakgoten in de gaten moeten houden.

Het schoonmaken van uw goten is zeker niemands favoriete klus, maar het is essentieel om bederf en schade aan de buitenkant van uw huis te voorkomen. Het kennen van het gewicht van de gevolgen van verwaarlozing van de goot helpt huiseigenaren echter vaak om hun dakgoten te controleren en, indien nodig, een professionele reiniging in te plannen. Hoewel dit meer van toepassing is op koude weertoestanden, is het belangrijk om te onthouden dat alleen omdat het niet heeft geregend of niet winderig is geweest, dit niet betekent dat je je goten niet moet aanpakken. IJs is bedreven in het volkomen nutteloos maken van goten, tenzij ze meteen worden verwijderd, terwijl overvloedige hoeveelheden regenval net zo schadelijk kunnen zijn.

Als je bijvoorbeeld eikenbomen over je dak hebt hangen, moet je je dakgoten minstens twee keer per jaar schoonmaken en de regenpijpen niet vergeten. We hebben deze handige gids gemaakt om u te helpen beter te begrijpen wanneer u dakgoten moet reinigen, evenals de voordelen ervan. Houd er ook rekening mee dat er meer prominent gebladerte bovenop uw gootbeschermer kan zitten, waardoor de goot niet goed werkt. Of, als u in een stad woont die in de winter onder het vriespunt komt, is uw belangrijkste zorg het controleren van uw goten vlak voor de winter om te voorkomen dat waterverstoppingen bevriezen en schade aan uw dak veroorzaken.

In een nat klimaat, zoals in de Pacific Northwest, zal schimmel beginnen te groeien en gedijen, waardoor de buitenkant van je goot zwart wordt en er smerig uitziet. De unieke kap zorgt ervoor dat bladeren, twijgen en ander regenpijpverstoppend afval recht over de goot glijden in plaats van erin. Nadat u klaar bent met het verwijderen van gootafval, gebruikt u uw slang met het sproeikopopzetstuk om uw goten door te spoelen en alles te verwijderen dat u misschien hebt gemist. Van gebieden met hevige regenval tot plaatsen met een overvloed aan sneeuw en ijs, het is cruciaal om in deze klimaten op de hoogte te blijven van het onderhoud van uw goten.

Leave Reply

All fileds with * are required