Wie is verantwoordelijk voor het reinigen van de dakgoten?

Het is de verantwoordelijkheid van de huurder Net als het maaien van het gras en het snoeien van heggen, is een deel van het reguliere onderhoud het schoonmaken van de dakgoten. Als de huurovereenkomst zegt: „regelmatig buitenonderhoud of „landschapszorg”, is er een geldig argument dat de huurder de dakgoten moet schoonmaken.

Wie is verantwoordelijk voor het reinigen van de dakgoten?

Het is de verantwoordelijkheid van de huurder Net als het maaien van het gras en het snoeien van heggen, is een deel van het reguliere onderhoud het schoonmaken van de dakgoten. Als de huurovereenkomst zegt: „regelmatig buitenonderhoud of „landschapszorg”, is er een geldig argument dat de huurder de dakgoten moet schoonmaken. Net als mijn andere bericht over sanitairproblemen, zal ik proberen de vraag te beantwoorden wie verantwoordelijk is voor het reinigen van goten. Hoewel de huurders de verantwoordelijkheid hebben om het gehuurde in goede staat te houden, voor de tuin te zorgen en kleine reparatiekwesties aan te pakken, is dakgootreiniging en onderhoud vaker wel dan niet de verplichting van de verhuurder.

Het is absoluut een grijs gebied en veel huurders weten niet wat er van hen wordt verwacht als het gaat om het schoonmaken van goten. Er is geen „standaard huurovereenkomst”, en hoewel er wetten zijn die huurcontracten voor onroerend goed regelen, weerhouden deze wetten uw huisbaas er niet noodzakelijk van om u verantwoordelijk te maken voor het schoonmaken van goten. Je zou dus kunnen argumenteren dat huurders ook de goten schoon moeten houden, maar mijn tegenargument daarvoor is dat niemand OOIT aandacht besteedt aan de goten. Hoewel het schoonmaken van de goten een heel eenvoudig proces is, is het een van die dingen die een hele middag duren als je niet weet wat je doet.

Hoe vaak goten en regenpijpen moeten worden schoongemaakt, hangt af van de locatie van het pand en de omgeving. U kunt misschien onderhandelen over enkele voorwaarden die goed voor u zijn, zoals het schoonmaken van de goten om de huur van die maand te verlagen. Het is gewoon te gemakkelijk om de regeling te vergeten of uit te stellen voor een routinecontrole en reiniging van de dakgoten en regenpijpen. Als u de verhuurder vertelt dat het tijd is om de goten schoon te maken en hij weigert dit te doen, moet u misschien zien wat uw staatswet zegt over de verantwoordelijkheden van huurders en verhuurders.

Als verhuurder ben ik het volledig met je eens Kaylee, dat het de verantwoordelijkheid van de verhuurder is om de goten te laten reinigen. Het is ook een slimme financiële keuze, omdat het systeem jezelf terugbetaalt omdat je gootreinigingssessies kunt overslaan (en omdat je kostbare aansprakelijkheidskwesties kunt ontwijken). Betalen voor de medische rekeningen van een huurder en verloren lonen kost u veel meer dan betalen om de goten halfjaarlijks professioneel te laten reinigen. Ik heb er geen moeite mee iemand te betalen om de goten schoon te maken en het puin ervan te verwijderen, aangezien dit onderhoud mijn eigendom beschermt.

Als u echter specifieke boomsoorten in uw tuin heeft, in de buurt van het huis, die de hele zomer bloesems en bladeren afwerpen, dan zal het inspecteren en schoonmaken van uw goten dan en later in de koudere maanden voorkomen dat u zich zorgen hoeft te maken over zowel brandrisico's als materiële waterschade. Als dakgootreiniging niet specifiek in de overeenkomst wordt beschreven, kan de huurder om opheldering vragen over de kwestie en tot een regeling komen die aanvaardbaar zou zijn voor zowel de verhuurder als de huurder.

Leave Reply

All fileds with * are required