Is dakgootreiniging noodzakelijk?

Omdat water uit goten stroomt, kan dit waterschade veroorzaken aan zowel de binnen- als buitenkant van uw huis. Verstopte goten zorgen ervoor dat regenwater nergens heen kan lopen.

Is dakgootreiniging noodzakelijk?

Omdat water uit goten stroomt, kan dit waterschade veroorzaken aan zowel de binnen- als buitenkant van uw huis. Verstopte goten zorgen ervoor dat regenwater nergens heen kan lopen. Dakgoten moeten één tot twee keer per jaar worden schoongemaakt. De beste tijd is de herfst nadat de bladeren van de bomen zijn gevallen.

Maar huiseigenaren maken hun dakgoten ook in het voorjaar schoon als ze veel bomen op hun terrein hebben. Maar het schoonhouden van uw goot is essentieel voor een veilig en langdurig huis. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot aanzienlijke en kostbare hoofdpijn. Hoewel het een paar uur vervelend kan zijn, is de inspanning op de lange termijn zeker de moeite waard.

Wij raden aan om uw dakgoten twee keer per jaar te reinigen om het risico op waterschade te voorkomen. Waterschade door goten die niet zijn onderhouden, kan zowel binnen als buiten het huis optreden. Het is grof en zeker belastend, maar dit is een van de noodzakelijke kwaden van huisbezit. Of is dat zo? Als je niets doet, vullen bladeren, zaden, dakresten en de tennisballen van de kinderen je dakgootsysteem, wat uiteindelijk resulteert in verstopte goten en regenpijpen.

Je weet dat dit is gebeurd als je water over de goten en op je loopbrug ziet stromen. Of nog erger, wanneer er water in je kelder begint te stromen. Op dat moment herinner je je waarom er in de eerste plaats goten op je huis zijn om het water weg te houden van je fundering. Hoewel de beste eerste verdedigingslinie het routinematig schoonmaken van uw goten is, zijn er een paar waarschuwingssignalen waar u op kunt letten om ervoor te zorgen dat het probleem niet overgaat tot iets ernstigers.

Je kunt beoordelen hoe vaak je je goten moet schoonmaken op basis van hoe vaak bladeren in jouw omgeving vallen en de soorten bladeren, zegt Lambert. Je moet misschien wat uitgeven om een goed systeem te krijgen, maar je zult dat zelfvoldane gevoel van voldoening hebben elke keer dat het regent en je weet dat het schoonmaken van goten niet op je takenlijst staat. Een professional kan aanbevelen om dakgootbeschermers te installeren, bedrade gaasschermen die aan uw goten worden bevestigd, om het vuil op te vangen voordat het uw goten bereikt. Als je niet van hoogtes houdt, vies wordt en mogelijk oog in oog komt te staan met ongedierte, moet je je goten professioneel laten reinigen.

Het reinigen van goten kan een goed doe-het-zelfproject zijn, maar alleen als je je op je gemak voelt en een stabiele voet hebt op een hoge ladder met twee emmers, een voor vuil en de andere voor je gereedschap. Het belangrijkste doel van goten en dakgoten is om regenval veilig van de eigendommen te verwijderen en deze weg te voeren, in het afvoersysteem. Van het dak tot de kelder, en alles daartussenin, we hebben de feiten op een rijtje gezet die u moet weten over het reinigen van goten en waarom het zo belangrijk is om te onderhouden. Als regenwater niet stroomt zoals aangegeven omdat de goten van een huis verstopt of gebroken zijn, blijft het in het dakgootsysteem totdat het op en van het dak overstroomt.

Dakgootreiniging is het proces waarbij vuil dat zich in de goten ophoopt, wordt verwijderd om de vrije beweging van water in de regenpijp te garanderen. De baanbrekende gootstofzuigers van SkyVac hebben een revolutie teweeggebracht in het opruimen van goten, tot een snel en effectief eenmansproject. Gebroken goten kunnen leiden tot hetzelfde soort huisschade als onreine goten en moeten eerder worden vervangen dan goed onderhouden systemen. Als de schade ernstiger is, moet u mogelijk de goot vervangen of een professional bellen om een nieuwe goot te installeren.

De kosten om uw dak te beschermen met dakgootreinigingsdiensten zijn relatief laag in vergelijking met de gemiddelde kosten van dakreparatie. Als regenwater te lang in een goot blijft, zal de goot al snel de thuisbasis worden van ratten, muggen, termieten en ander ongedierte in de buurt van uw huis. Omdat zowel de goten als regenpijpen vrij moeten zijn om deze taak uit te voeren, kan het hebben van verstopte goten een overloop van water veroorzaken.

Leave Reply

All fileds with * are required