Wat kunnen vuile dakgoten veroorzaken?

Problemen met verstopte goten leiden tot schade aan het dak. Verstopte goten kunnen scheuren en verschuivingen veroorzaken in trottoirs en opritten.

Wat kunnen vuile dakgoten veroorzaken?

Problemen met verstopte goten leiden tot schade aan het dak. Verstopte goten kunnen scheuren en verschuivingen veroorzaken in trottoirs en opritten. Wanneer uw goten verstopt raken, kan water niet goed van uw huis afleiden. In plaats daarvan zal het water over de zijkant van uw goten morsen, wat leidt tot een aantal verschillende problemen, zoals funderingsschade, structurele problemen, schimmel en meeldauw en overstromingen in de kelder.

Deze problemen kunnen duur zijn en huiseigenaren duizenden dollars aan schade kosten. Verstopte goten zorgen ervoor dat water zich ophoopt en op uw dak gaat zitten. Dat water sijpelt dan je huis binnen en beschadigt de dakspanen, het dak en meer. Het kan er ook voor zorgen dat uw dakgootsysteem kromtrekt en verzwaard raakt voordat u het scheidt van de structuur van uw huis en er een deel van het dak mee neemt.

Wanneer goten verstopt zijn en de temperatuur onder het vriespunt daalt, veroorzaakt ijs op verschillende manieren problemen. Verstopte goten worden zwaar en kunnen van uw huis wegtrekken. Als er water over uw goten op uw dek, oprit of trottoirs is gelopen, kan dit bevriezen en slipgevaar veroorzaken. Je hebt misschien geen kelder, maar elk huis heeft een fundering.

Verstopte goten kunnen ervoor zorgen dat water in het zand, vuil of klei loopt waarop uw huis zit. Wanneer dit te nat wordt, kan je foundation verschuiven, wat scheurtjes en knikken veroorzaakt. Verstopte goten kunnen ervoor zorgen dat overtollig water overloopt en zich verzamelt rond de fundering van uw huis. Indien niet aangevinkt, kan dit overtollige water scheuren in de fundering veroorzaken.

Wanneer de fundering van uw huis beschadigd is, kan dit leiden tot structurele schade aan uw huis. LeafFilter Gutter Protection wordt bovenop uw bestaande goten geïnstalleerd en voorkomt dat vuil, bladeren, grind, dennennaalden - alles behalve water - uw goten binnendringen en verstoppen. Als je merkt dat water als een waterval over de zijkanten van je goten morst, is dat een veelbetekenend teken dat je regengoten hebt verstopt. Als je je niet kunt herinneren wanneer je voor het laatst de ladder hebt beklommen om je verstopte regengoten schoon te maken, is het waarschijnlijk dat je een serieuze schoonmaak nodig hebt.

Schone goten en regenpijpen leiden water weg van uw huis en fundering naar locaties waar het gemakkelijk kan worden opgenomen in het land of het afvoersysteem. Als je ergens woont met zware regen en veel bladeren tijdens de herfst, is het misschien de moeite waard om je goten elk kwartaal schoon te maken. Als u een van de bovengenoemde problemen tegenkomt of als u er niet zeker van bent dat u uw dakgoten goed en grondig kunt reinigen, kunt u altijd een professional bellen en dit aan hen overlaten. Vlekken op uw gevelbeplating of op de regenpijpen en goten is een veelbetekenend teken dat de goten overlopen door een verstopping.

Ontdek wat enkele van deze belangrijkste gevaren voor uw huis zijn en waarom u uw dakgoten regelmatig moet inspecteren en reinigen. Water in goten zitten is een groot probleem, waardoor de gootbevestigingen los kunnen komen van de houten fascia waarmee het is verbonden en het hout kan beschadigen. Een professionele gootreiniger lijkt misschien prijzig, maar bedenk hoe duur het zou zijn als u uw verstopte dakgootproblemen ongecontroleerd zou laten. Dit zijn slechts enkele van de verstopte dakgootproblemen die u kunt vermijden als uw dakgoten goed worden onderhouden.

Uw dakgootsysteem moet elk seizoen worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat uw huis goed wordt beschermd tegen dure watergerelateerde schade. Schone goten en regenpijpen houden het water weg van uw huis en loopbruggen en helpen uw huis zo 'slipvrij' mogelijk te maken.

Leave Reply

All fileds with * are required