Wat gebeurt er als je de dakgoten niet schoonmaakt?

Wanneer u uw goten niet schoonmaakt, kan de regenpijp verstopt raken door bladeren, puin of andere zaken die daar terecht kunnen komen. Deze blokkering laat dan stilstaand water achter om zich te verzamelen en uiteindelijk over te lopen.

Wat gebeurt er als je de dakgoten niet schoonmaakt?

Wanneer u uw goten niet schoonmaakt, kan de regenpijp verstopt raken door bladeren, puin of andere zaken die daar terecht kunnen komen. Deze blokkering laat dan stilstaand water achter om zich te verzamelen en uiteindelijk over te lopen. Onbeheerd gelaten, kunnen de bladeren die uw goot verstoppen beginnen te ontbinden en uiteindelijk rotten. Als goten niet worden schoongemaakt en er water uit de goten stroomt, valt het langs de fundering van het gebouw.

Dit kan de grond eronder en eromheen verzachten, wat leidt tot funderingsscheuren. Ook als de fundering nat is en dan bevriest, zal dit deiningen en scheuren veroorzaken. In extreme gevallen kan waterschade structureel falen in een gebouw veroorzaken. Dakgoten kunnen na verloop van tijd verstopt raken met puin, verdwaalde bladeren, gebladerte en verdwaald afval, daarom moeten ze regelmatig worden schoongemaakt.

Als u nalaat om voor hen te zorgen, zullen ze niet in staat zijn om voldoende waterafvoer uit te voeren. Dit zal resulteren in overlopend water dat een groot aantal problemen voor uw huis kan veroorzaken. De primaire functie van goten is ervoor te zorgen dat het water op een ordelijke manier wordt afgevoerd. Nu we alle problemen hebben besproken die kunnen optreden als uw dakgoten verstopt zijn, laten we bespreken hoe u ze SNEL kunt reinigen, zodat geen van deze problemen zich ooit voor u voordoet.

Het schoonmaken van goten is niet altijd leuk of veilig, dus als je een professional nodig hebt om je goten te onderhouden, neem dan contact met ons op hier bij Roofer Guild. Maak je dakgoten schoon in november omdat de meeste bladeren eraf zijn gevallen en er waarschijnlijk nog geen sneeuw is gevallen. Maak je dakgoten dan over 6 maanden (mei) weer schoon omdat de meeste lenteknoppen er ook af zijn gevallen. Zowel schade aan de binnen- als buitenkant zijn de ergste dingen die kunnen gebeuren als u uw dakgoten niet regelmatig schoonmaakt.

We bespreken enkele van de belangrijkste problemen die kunnen optreden als u huisonderhoud en dakgootreiniging negeert, zijn onder meer. Het is het beste om goten schoon en vrij van vuil te houden om deze groei te minimaliseren en de gezondheid te beschermen van iedereen die uw huis woont of bezoekt. Dakgoten moeten twee keer per jaar worden schoongemaakt (meestal één keer in de lente en één keer in de herfst nadat de bladeren zijn gevallen). Als u geen dakgoten en regenpijpen schoonmaakt, kunt u last krijgen van waterlekken en funderingsschade.

Behandel in plaats daarvan uw gebouw zoals het verdient en haal een gekwalificeerde gootreiniger naar uw huis voor een routinematige reiniging. Het schoonmaken van je dakgoten lijkt misschien niet zo belangrijk en voelt meer als een hele klus, maar het is eigenlijk essentieel om je huis veilig te houden. Een goot die niet regelmatig wordt schoongemaakt, zal allerlei soorten insecten gaan huisvesten vanwege de vochtige, vochtdichte interieurs. Verwacht dus dat er een hogere dan normale hoeveelheid van dat onaangename ongedierte in uw huis zal zijn als uw goten niet regelmatig worden schoongemaakt.

Als goten niet worden schoongemaakt, hoopt zich materiaal op in het gootkanaal en stroomt er water op het gebouw en de fundering.

Leave Reply

All fileds with * are required