Kunnen verstopte goten daken beschadigen?

Verstopte goten zijn meer dan alleen een gedoe om schoon te maken, omdat ze zelfs schade aan uw huis kunnen veroorzaken, wat leidt tot daklekken tijdens zware regenval. Ontstopte goten zijn ontworpen om water door de goot te leiden, in de regenpijpen en weg van uw huis.

Kunnen verstopte goten daken beschadigen?

Verstopte goten zijn meer dan alleen een gedoe om schoon te maken, omdat ze zelfs schade aan uw huis kunnen veroorzaken, wat leidt tot daklekken tijdens zware regenval. Ontstopte goten zijn ontworpen om water door de goot te leiden, in de regenpijpen en weg van uw huis. Verstopte goten zorgen ervoor dat water zich ophoopt en op uw dak gaat zitten. Dat water sijpelt dan je huis binnen en beschadigt de dakspanen, het dak en meer.

Het kan er ook voor zorgen dat uw dakgootsysteem kromtrekt en verzwaard raakt voordat u het scheidt van de structuur van uw huis en er een deel van het dak mee neemt. Yep, je hoorde het hier eerst. Het doel van uw dakgootsysteem is om water weg te leiden van uw dak en weg van de zijkant van uw huis. Een verstopte goot kan geen van deze dingen effectief doen, of helemaal niet.

Terwijl uw goot overloopt, komt er water terug op uw dak, wat overmatige dakspanschade veroorzaakt. Je zult ook een hoger risico zien op doorzakken, scheuren en lekken van het dak. Alle tekenen van vlekken op de gevelbeplating van uw huis kunnen een teken zijn van stilstaand water in uw dakgootsysteem. Regenwater dat stilstaat, kan uiteindelijk kostbare schade veroorzaken aan de fasciaplanken achter de goten en op de dakspanen van uw dak.

Wanneer uw goten verstopt raken, stroomt er water langs de zijkant van uw huis, waardoor uw foundation wordt blootgesteld aan overmatig vocht. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je fundering barst, en al snel heb je water in je kelder. Een vochtige kelder is een open uitnodiging tot schimmel en schimmel kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden. Het is een stuk eenvoudiger om goten schoon te maken dan om een lekkende kelder uit te drogen en te repareren.

Wacht op een bijzonder droge, zonnige dag en verwijder voorzichtig vuil uit uw goten en spoel uw dakgootsysteem vervolgens met water. Doorhangende goten alleen zijn niet bijzonder schadelijk voor uw eigendom als geheel, maar naarmate ze zich van uw dak beginnen weg te trekken, kan de goot losraken en een deel van de buitenkant van uw huis meenemen. Verstopte goten betekent goten die niet efficiënt (of zelfs helemaal niet) werken, omdat klompen leiden tot overvolle goten en je daar niet eens heen wilt. U moet dan de dakgoten laten vervangen, wat duurder en tijdrovender is dan alleen het schoonmaken ervan.

LeafFilter Gutter Protection wordt bovenop uw bestaande goten geïnstalleerd en voorkomt dat vuil, bladeren, grind, dennennaalden - alles behalve water - uw goten binnendringen en verstoppen. Je bent waarschijnlijk niet verbaasd om dit te horen, en we wedden dat je je misschien niet eens herinnert wanneer je voor het laatst controleerde om er zeker van te zijn dat je goten schoon waren. Lees hier meer over waarom het reinigen van dakgoten essentieel is om daklekken en andere schade aan uw huis te voorkomen. Als je je niet kunt herinneren wanneer je voor het laatst de ladder hebt beklommen om je verstopte regengoten schoon te maken, is het waarschijnlijk dat je een serieuze schoonmaak nodig hebt.

Als je ergens woont met zware regen en veel bladeren tijdens de herfst, is het misschien de moeite waard om je goten elk kwartaal schoon te maken. Als je merkt dat water als een waterval over de zijkanten van je goten morst, is dat een veelbetekenend teken dat je regengoten hebt verstopt. Als u een oprit heeft, loopt u het risico dat deze op dezelfde manier wordt beschadigd of vernietigd als u uw dakgoten niet regelmatig schoonmaakt om verstoppingen te voorkomen. Als dakgoten zijn gemaakt van materialen van mindere kwaliteit of lang genoeg mogen doorhangen, zal de schade te groot zijn en kan vervanging of reparatie van de dakgoot nodig zijn.

Als er gedurende lange tijd voldoende vuil in uw goten achterblijft, begint het overtollige gewicht op de dakgoten zelf te slijten.

Leave Reply

All fileds with * are required