Waarom dakgootreiniging belangrijk is?

Omdat water uit goten stroomt, kan dit waterschade veroorzaken aan zowel de binnen- als buitenkant van uw huis. Verstopte goten zorgen ervoor dat regenwater nergens heen kan lopen.

Waarom dakgootreiniging belangrijk is?

Omdat water uit goten stroomt, kan dit waterschade veroorzaken aan zowel de binnen- als buitenkant van uw huis. Verstopte goten zorgen ervoor dat regenwater nergens heen kan lopen. Lekken kunnen leiden tot verdere schade aan het interieur van uw huis, uw daksysteem wegrotten en hoge reparatiekosten tot gevolg hebben. De kosten om uw dak te beschermen met dakgootreinigingsdiensten zijn relatief laag in vergelijking met de gemiddelde kosten van dakreparatie.

Maar wanneer ze worden verwaarloosd, zeggen experts, kunnen goten veranderen van een noodzaak in een nachtmerrie. Een goot verstopt met bladeren, stokken en ander vuil kan een lekkend dak of waterschade aan het interieur of de buitenkant van uw huis veroorzaken. Aannemers zeggen dat opgeslokte goten ook mooie huizen zijn voor ongedierte, knaagdieren, schimmels en honingraten door bijenplagen. Uw goten zorgen ervoor dat het regenwater door de buitenkant van uw huis stroomt.

Dit zorgt ervoor dat er zich geen water ophoopt op de fasciaplaten. Als het niet relatief snel wordt aangepakt, kan waterschade de fundering van het huis en dakspanen aantasten, wat resulteert in dure dakreparaties en onmiddellijke stress voor de huiseigenaar. Het belangrijkste doel van goten en dakgoten is om regenval veilig van de eigendommen te verwijderen en deze weg te voeren, in het afvoersysteem. Dakgoten en daken zijn niet ontworpen om gedurende lange tijd stilstaand water vast te houden.

De goten en regenpijpen raken verstopt met vuil, waardoor water zich op het dak kan verzamelen en overstromen. Dit kan voor veel huizen leiden tot schade en rot en is een van de grootste redenen waarom het reinigen van goten belangrijk is. Door uw goten schoon te maken, zult u merken dat uw systeem in goede staat blijft, net als de structuren, het huis en de landschapsarchitectuur eromheen. Opgesloten regenwater zorgt voor een vruchtbare soep voor graszaden in de lucht en al snel dwingt je eigen dakgoottuin op hoog niveau water over de randen te morsen en fasciaplanken te laten rotten.

De baanbrekende gootstofzuigers van SkyVac hebben een revolutie teweeggebracht in het opruimen van goten, tot een snel en effectief eenmansproject. Gebroken goten kunnen leiden tot hetzelfde soort huisschade als onreine goten en moeten eerder worden vervangen dan goed onderhouden systemen. In feite zullen de goten hoogstwaarschijnlijk in de rest van uw huis opgaan, precies zoals u dat wilt. Hoe langer je wacht, hoe meer schade er kan worden aangericht, dus kijk altijd af en toe wat er in je goten zit en zorg ervoor dat ze te allen tijde vrij zijn van vuil.

Maar wanneer bladeren, vuil en puin goten verstoppen, komt regenwater vast te zitten in de goot, waardoor het water niet van het dak kan bewegen. Door goten vrij en vrij te houden van vuil en puin, wordt uitgebreid water ervan weerhouden uw kelder en fundering en land te vernietigen. Je denkt misschien dat er op dit moment niet genoeg water op je dak of in je goten is om op een ladder te stappen en ze naar beneden te halen om naar binnen te kijken. Dakgoten die goed worden onderhouden en gereinigd, kunnen 20 tot 50 jaar meegaan, afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Maar als u niet in staat bent om een hoge ladder te beklimmen of u zich er niet prettig bij voelt of als uw dak en goten ingewikkelde hellingen en hoeken hebben, raden we u aan om ons of een andere professional te bellen. Als regenwater niet stroomt zoals aangegeven omdat de goten van een huis verstopt of gebroken zijn, blijft het in het dakgootsysteem totdat het op en van het dak overstroomt. Een schoon dakgootsysteem regelt de stroom regenwater van een dak, door een kanaal en naar beneden een regenpijp die is weggeleid van de buitenkant van het huis en de fundering ervan. Dakgootbeschermers worden echter voortdurend verbeterd en de juiste kunnen voorkomen dat u jaar tot jaar schoonmaakbeurten moet doen.

Leave Reply

All fileds with * are required