Veroorzaken verstopte dakgoten schade?

Wanneer uw goten verstopt raken, kan water niet goed van uw huis afleiden. In plaats daarvan zal het water over de zijkant van uw goten morsen, wat leidt tot een aantal verschillende problemen, zoals funderingsschade, structurele problemen, schimmel en meeldauw en overstromingen in de kelder.

Veroorzaken verstopte dakgoten schade?

Wanneer uw goten verstopt raken, kan water niet goed van uw huis afleiden. In plaats daarvan zal het water over de zijkant van uw goten morsen, wat leidt tot een aantal verschillende problemen, zoals funderingsschade, structurele problemen, schimmel en meeldauw en overstromingen in de kelder. Verstopte goten zorgen ervoor dat water zich ophoopt en op uw dak gaat zitten. Dat water sijpelt dan je huis binnen en beschadigt de dakspanen, het dak en meer.

Het kan er ook voor zorgen dat uw dakgootsysteem kromtrekt en verzwaard raakt voordat u het scheidt van de structuur van uw huis en er een deel van het dak mee neemt. Als het koud wordt, kunnen ijsdammen (ook bekend als verstoppingen van bevroren water) zich vormen in elke goot, vooral als die goot niet onlangs is vrijgemaakt van klompen. Elk vuil maakt het veel gemakkelijker om ijs te vormen uit water op moleculair niveau. Rottend hout, dat kan worden veroorzaakt door verstopte goten, is onweerstaanbaar voor insecten, waaronder termieten en timmermanmieren die leven in en een maaltijd maken van natte, houten omgevingen.

Indien onbehandeld, kan een termietenplaag ernstige structurele schade aan uw huis veroorzaken, afhankelijk van hoeveel hout ze wegeten. Je hebt misschien geen kelder, maar elk huis heeft een fundering. Verstopte goten kunnen ervoor zorgen dat water in het zand, vuil of klei loopt waarop uw huis zit. Wanneer dit te nat wordt, kan je foundation verschuiven, wat scheurtjes en knikken veroorzaakt.

Verstopte goten kunnen ervoor zorgen dat overtollig water overloopt en zich verzamelt rond de fundering van uw huis. Indien niet aangevinkt, kan dit overtollige water scheuren in de fundering veroorzaken. Wanneer de fundering van uw huis beschadigd is, kan dit leiden tot structurele schade aan uw huis. Wanneer goten verstopt zijn en de temperatuur onder het vriespunt daalt, veroorzaakt ijs op verschillende manieren problemen.

Verstopte goten worden zwaar en kunnen van uw huis wegtrekken. Als er water over uw goten op uw dek, oprit of trottoirs is gelopen, kan dit bevriezen en slipgevaar veroorzaken. Wanneer uw goten verstopt raken, stroomt er water langs de zijkant van uw huis, waardoor uw foundation wordt blootgesteld aan overmatig vocht. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je fundering barst, en al snel heb je water in je kelder.

Een vochtige kelder is een open uitnodiging tot schimmel en schimmel kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden. Het is een stuk eenvoudiger om goten schoon te maken dan om een lekkende kelder uit te drogen en te repareren. Doorhangende goten alleen zijn niet bijzonder schadelijk voor uw eigendom als geheel, maar naarmate ze zich van uw dak beginnen weg te trekken, kan de goot losraken en een deel van de buitenkant van uw huis meenemen. Dit zijn slechts enkele van de verstopte dakgootproblemen die u kunt vermijden als uw dakgoten goed worden onderhouden.

Als u een oprit heeft, loopt u het risico dat deze op dezelfde manier wordt beschadigd of vernietigd als u uw dakgoten niet regelmatig schoonmaakt om verstoppingen te voorkomen. Het toevoegen van dakgootafdekkingen aan uw dakgootsysteem kan de tijd die nodig is tussen reinigingen verlengen, maar zal u niet redden van een overstroming in de kelder. U moet dan de dakgoten laten vervangen, wat duurder en tijdrovender is dan alleen het schoonmaken ervan. Als je ergens woont met zware regen en veel bladeren tijdens de herfst, is het misschien de moeite waard om je goten elk kwartaal schoon te maken.

Een professionele gootreiniger lijkt misschien prijzig, maar bedenk hoe duur het zou zijn als u uw verstopte dakgootproblemen ongecontroleerd zou laten. Vlekken op uw gevelbeplating of op de regenpijpen en goten is een veelbetekenend teken dat de goten overlopen door een verstopping. Een van de beste manieren om een overstroomde kelder te vermijden, is met een effectief dakgootsysteem met aluminium dakgoten. Dat komt omdat het schoonmaken van uw goten kan helpen voorkomen dat er iets van bijennesten tot een slechte ondergrond is.

Wacht op een bijzonder droge, zonnige dag en verwijder voorzichtig vuil uit uw goten en spoel uw dakgootsysteem vervolgens met water. Als dakgoten zijn gemaakt van materialen van mindere kwaliteit of lang genoeg mogen doorhangen, zal de schade te groot zijn en kan vervanging of reparatie van de dakgoot nodig zijn.

Leave Reply

All fileds with * are required