Hoe vaak moet u uw dakgoten laten vervangen?

Volgens de National Association of Home Builders kunnen aluminium goten ongeveer 20 jaar meegaan, terwijl koper een geschatte levensduur van 50 jaar heeft. Uw plaatselijke aannemer voor metalen dakbedekking zal u helpen bepalen of het tijd is om nieuwe dakgoten te kopen.

Hoe vaak moet u uw dakgoten laten vervangen?

Volgens de National Association of Home Builders kunnen aluminium goten ongeveer 20 jaar meegaan, terwijl koper een geschatte levensduur van 50 jaar heeft. Uw plaatselijke aannemer voor metalen dakbedekking zal u helpen bepalen of het tijd is om nieuwe dakgoten te kopen. Hoe vaak u uw dakgoten vervangt, is afhankelijk van de weersomstandigheden in uw regio, maar routineonderhoud kan hun levensduur verlengen. Doorgaans hebben gegalvaniseerde stalen of aluminium goten een gemiddelde levensverwachting van 20 jaar, terwijl koperen goten wel 50 jaar meegaan.

Door uw dakgoten twee keer per jaar te inspecteren en schoon te maken, zou u eventuele problemen moeten kunnen identificeren voordat ze grote problemen worden. Als de schade die u hebt vastgesteld niet groot is, moeten reparaties mogelijk zijn. Zodra uw goten zijn gerepareerd, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt, zodat ze niet verstoppen, vuil verzamelen, ijsdammen creëren of een leefgebied voor dieren worden. Als de schade groot is, zijn uw dakgoten mogelijk niet meer te repareren.

Roest is een rode vlag die dakgoten meteen moeten worden vervangen, omdat deze steevast uitzet en in een gat verandert. Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Ze zorgen ervoor dat water op de juiste manier van uw dak wordt afgevoerd, waardoor het dak, de gevelbeplating, de landschapsarchitectuur en de fundering worden beschermd tegen waterschade. Gemiddeld moeten dakgoten elke 20 jaar worden vervangen.

Ze kunnen echter langer meegaan als je goed voor ze zorgt. Wist je dat je dakgoten eigenlijk elke twee jaar schoongemaakt moeten worden? In feite zegt de National Association of Home Builders dat in steden in het hele land een typisch huis slechts ongeveer 15 jaar meegaat voordat het moet worden bijgewerkt, waardoor een nieuwe goot een noodzakelijke investering wordt. Het goede nieuws is dat als u een helder dakraam, plat dak of een huis in houtshingle-stijl heeft, u uw dakgoten gemakkelijk kunt vervangen zonder een professional in te huren. Moet je het gewoon zelf doen? Kortom, ja.

In feite kun je het waarschijnlijk in een weekend doen, en het is een goede manier om het vuil en puin uit je goten te verwijderen. Als uw goten niet goed functioneren en er water overloopt en langs de zijkant van uw huis lekt, is het mogelijk dat u uw goten moet schoonmaken, omdat deze verstopt kunnen zijn. Doorhangende goten - Als de bevestigingsmiddelen niet toegeven onder de extra gewichtsbelasting, kunnen delen van uw dakgoten dat wel doen. In dit geval vervangt u niet alleen uw dakgoten, maar lost u ook problemen met de fasciaplaat aan, aangezien het wegduwen van goten van uw daklijn kan worden veroorzaakt door een rottende fasciaplaat.

Als u een duurzamer alternatief voor aluminium wilt, zijn zinkgoten een goede keuze, omdat ze twee keer zo lang meegaan als aluminium goten. Dus als u niet weet wanneer uw dakgoten zijn geïnstalleerd, hoe weet u dan of het tijd is om ze te vervangen? Je wilt zeker niet vertrouwen op een dakgootsysteem dat disfunctioneel is. U kunt openingen zien tussen gootverbindingen of tussen de goten en de fasciaplaten waaraan ze zijn bevestigd. Of misschien ben je het gewoon beu om op een ladder te staan en elke herfst je goten schoon te maken als de bladeren naar beneden komen.

Dit wordt veroorzaakt doordat dakgootwater terugspat of overloopt en langs de achterkant van de goot langs de buitenkant van uw huis loopt. Barry Best Seamless Gutters legt hieronder alles uit wat u moet weten over de timing van een nieuwe dakgootinstallatie. Volgens de National Association of Homebuilders gaan goten van gegalvaniseerd staal of aluminium meestal ongeveer twee decennia mee, en koperen goten hebben de neiging om ongeveer een halve eeuw stand te houden. Helaas hebben niet veel huiseigenaren de tijd voor vervelende maar essentiële taken zoals het schoonmaken van goten.

U moet uw dakgoten minstens twee keer per jaar schoonmaken (in het voor- en najaar) of vaker als u in een gebied met hevige regenval woont. Als u echter bent verhuisd naar een huis waar de goten niet zijn schoongemaakt en onderhouden, kan die levensduur drastisch verkorten.

Leave Reply

All fileds with * are required