Welke problemen veroorzaken verstopte goten?

Problemen met verstopte goten leiden tot schade aan het dak. Verstopte goten kunnen scheuren en verschuivingen veroorzaken in trottoirs en opritten.

Welke problemen veroorzaken verstopte goten?

Problemen met verstopte goten leiden tot schade aan het dak. Verstopte goten kunnen scheuren en verschuivingen veroorzaken in trottoirs en opritten. Wanneer uw goten verstopt raken, kan water niet goed van uw huis afleiden. In plaats daarvan zal het water over de zijkant van uw goten morsen, wat leidt tot een aantal verschillende problemen, zoals funderingsschade, structurele problemen, schimmel en meeldauw en overstromingen in de kelder.

Deze problemen kunnen duur zijn en huiseigenaren duizenden dollars aan schade kosten. Verstopte goten zorgen ervoor dat water zich ophoopt en op uw dak gaat zitten. Dat water sijpelt dan je huis binnen en beschadigt de dakspanen, het dak en meer. Het kan er ook voor zorgen dat uw dakgootsysteem kromtrekt en verzwaard raakt voordat u het scheidt van de structuur van uw huis en er een deel van het dak mee neemt.

Wanneer goten verstopt zijn en de temperatuur onder het vriespunt daalt, veroorzaakt ijs op verschillende manieren problemen. Verstopte goten worden zwaar en kunnen van uw huis wegtrekken. Als er water over uw goten op uw dek, oprit of trottoirs is gelopen, kan dit bevriezen en slipgevaar veroorzaken. Je hebt misschien geen kelder, maar elk huis heeft een fundering.

Verstopte goten kunnen ervoor zorgen dat water in het zand, vuil of klei loopt waarop uw huis zit. Wanneer dit te nat wordt, kan je foundation verschuiven, wat scheurtjes en knikken veroorzaakt. Verstopte goten kunnen ervoor zorgen dat overtollig water overloopt en zich verzamelt rond de fundering van uw huis. Indien niet aangevinkt, kan dit overtollige water scheuren in de fundering veroorzaken.

Wanneer de fundering van uw huis beschadigd is, kan dit leiden tot structurele schade aan uw huis. Het is gebruikelijk dat dakgoten worden bevestigd aan de houten fascia-bekleding die de randen van uw dak beschermt. Een verstopte goot kan zo zwaar worden wanneer deze met regenwater wordt gevuld dat het de fascia van het huis afscheurt of gaten in het hout breekt. Deze schade kan een directe route creëren voor water om onder uw dak te komen en uw huis binnen te komen, waar het na verloop van tijd ernstige schade kan veroorzaken.

Het wordt sterk aangeraden om het hele jaar door schone goten te onderhouden om de fascia op uw huis te behouden. U kunt dit voorkomen door uw dakgoten gedurende elk seizoen van het jaar te blijven schoonmaken. Als dakgoten zijn gemaakt van materialen van mindere kwaliteit of lang genoeg mogen doorhangen, zal de schade te groot zijn en kan vervanging of reparatie van de dakgoot nodig zijn. Als goten en regenpijpen niet zijn uitgerust om hun werk efficiënt uit te voeren, valt water dat zich over de rand van de goot verspreidt op muren, raamkozijnen, deuren en andere oppervlakken eronder.

Een van de beste manieren om een overstroomde kelder te vermijden, is met een effectief dakgootsysteem met aluminium dakgoten. Als er gedurende lange tijd voldoende vuil in uw goten achterblijft, begint het overtollige gewicht op de dakgoten zelf te slijten. Als je ergens woont met zware regen en veel bladeren tijdens de herfst, is het misschien de moeite waard om je goten elk kwartaal schoon te maken. Dat komt omdat het schoonmaken van uw goten kan helpen voorkomen dat er iets van bijennesten tot een slechte ondergrond is.

Water in goten zitten is een groot probleem, waardoor de gootbevestigingen los kunnen komen van de houten fascia waarmee het is verbonden en het hout kan beschadigen. Wacht op een bijzonder droge, zonnige dag en verwijder voorzichtig vuil uit uw goten en spoel uw dakgootsysteem vervolgens met water. Het toevoegen van dakgootafdekkingen aan uw dakgootsysteem kan de tijd die nodig is tussen reinigingen verlengen, maar zal u niet redden van een overstroming in de kelder. Verstopte goten en regenpijpen zorgen ervoor dat water de regengoot kan vullen en uw dak kan laten weken.

Afgezien van de impact van verstopte goten op uw dak, andere schade aan uw huis kan de muren omvatten als goten gescheiden van de structuur, en zoals we hierna zullen bespreken, uw fundering. Vlekken op uw gevelbeplating of op de regenpijpen en goten is een veelbetekenend teken dat de goten overlopen door een verstopping.

Leave Reply

All fileds with * are required