Is dakgootreiniging een verhuurder of huurder?

Het is de taak van de verhuurder Evenzo moet een verhuurder de goten ook schoon houden, aangezien de goten deel uitmaken van het daksysteem. Veel eigenaren van onroerend goed willen niet de aansprakelijkheid om een huurder op een ladder te sturen om de gevaarlijke taak van het schoonmaken van goten uit te voeren.

Is dakgootreiniging een verhuurder of huurder?

Het is de taak van de verhuurder Evenzo moet een verhuurder de goten ook schoon houden, aangezien de goten deel uitmaken van het daksysteem. Veel eigenaren van onroerend goed willen niet de aansprakelijkheid om een huurder op een ladder te sturen om de gevaarlijke taak van het schoonmaken van goten uit te voeren. En nu terug naar ons hoofdonderwerp. Hoewel de huurders de verantwoordelijkheid hebben om het gehuurde in goede staat te houden, voor de tuin te zorgen en kleine reparatiekwesties aan te pakken, is dakgootreiniging en onderhoud vaker wel dan niet de verplichting van de verhuurder.

Zie je, de verhuurder is verantwoordelijk voor het handhaven van zijn investering in een verhuurbare staat en wanneer goten normale slijtageproblemen hebben, is het NIET de taak van de huurder om ze op hun kosten te verhelpen. Het is ook een slimme financiële keuze, omdat het systeem jezelf terugbetaalt omdat je gootreinigingssessies kunt overslaan (en omdat je kostbare aansprakelijkheidskwesties kunt ontwijken). Hoewel het schoonmaken van de goten een heel eenvoudig proces is, is het een van die dingen die een hele middag duren als je niet weet wat je doet. Als u de verhuurder vertelt dat het tijd is om de goten schoon te maken en hij weigert dit te doen, moet u misschien zien wat uw staatswet zegt over de verantwoordelijkheden van huurders en verhuurders.

Het is gewoon te gemakkelijk om de regeling te vergeten of uit te stellen voor een routinecontrole en reiniging van de dakgoten en regenpijpen. Er is geen „standaard huurovereenkomst”, en hoewel er wetten zijn die huurcontracten voor onroerend goed regelen, weerhouden deze wetten uw huisbaas er niet noodzakelijk van om u verantwoordelijk te maken voor het schoonmaken van goten. Daarom is het belangrijk dat wordt bepaald wie de goten moet reinigen voordat een huurovereenkomst door beide partijen wordt ondertekend. Net als mijn andere bericht over sanitairproblemen, zal ik proberen de vraag te beantwoorden wie verantwoordelijk is voor het reinigen van goten.

Je zou dus kunnen argumenteren dat huurders ook de goten schoon moeten houden, maar mijn tegenargument daarvoor is dat niemand OOIT aandacht besteedt aan de goten. Betalen voor de medische rekeningen van een huurder en verloren lonen kost u veel meer dan betalen om de goten halfjaarlijks professioneel te laten reinigen. U kunt misschien onderhandelen over enkele voorwaarden die goed voor u zijn, zoals het schoonmaken van de goten om de huur van die maand te verlagen. Blijf kalm en laat ze een professionele gootinspectie en schoonmaakservice regelen, waarbij de oorzaak van het probleem gemakkelijk kan worden vastgesteld.

Aan de andere kant zijn veel vastgoedbeheerders van mening dat tenzij de structuur een complex met meerdere units is (zoals een duplex- of appartementengebouw), de goten schoon moeten worden gehouden door de mensen die in het huis wonen.

Leave Reply

All fileds with * are required